Helter

Diktsamling av Pedro Carmona-Alvarez, utgitt i 1997. Likte den ganske godt, er hans debut, og er som de fleste debuter, endel bra, men også en del som ikke er så bra. Å ta opp debuten etter å ha lest mye annet av han, som er bedre, som for eksempel Prinsens gate, så vet jo man at der nok kommer til å være en utvikling til det bedre og at ved å begynne på  begynnelsen ikke nødvendigvis vil bli like imponert, men der er en del godbiter, for eksempel min favoritt herifra med tittelen kunst; Min tro er blitt styrket og det er ikke lenger tyngende/ å innrømme paradokser som en jomfrufødsel, eller/en blodig festlighet som kjærlighet i sin ytterste konsekvens,/Jeg skriver dette i alle mine brev/og dette er min apostosliske tungetale;

 

forsiktig å slikke frimerket, sende ut mine tilståelser og senere glemme det hele behagelig som en dårlig far.

 

Stort penere enn det blir det ikke, og der er mange andre fine og, selv om jeg synes han blir bedre senere i sitt forfatterskap.

Én kommentar

Jarl Henning

08.okt.2008 kl.23:24

Fint dikt, husker jeg likte Helter, men det det er skjedd mye siden den gang, husker ikke all verdens. Mannen sank litt i boka mi etter lesningen av Hjemmelekser, men diktene står seg nok, får se om jeg ikke plukker Prinsens gate/Clown town ned fra hylla en kveld i høst.

Skriv en ny kommentar

hits