Leieboeren

I begynnelsen av denne uka hadde jeg to Roland bøker på nattbordet: Barthes Sorgens Dagbok, som jeg leser litt i hver kveld før jeg legger meg, og denne av Topor. Boken handler om Terlkovsky som finner seg en leilighet etter å ha blitt tipsa av en venn, en kvinne har prøvd å ta selvmord mens hun bor der, og hun ligger på sykehus og svever mellom liv og død når vår helt prøver å bli den som tar over rommet hennes. Trelkovsky er en sosial ung mann, har jobb og venner og nå endelig en leilighet når den tidligere leieboeren dør,  og kan flytte ut av hybelen hvor leietida var over, ting ser lovende ut, han holder en innflyttingsfest og jentene liker han, vennene synes han er kul og livet virker flott. Men så begynner naboene å banke i veggene og komme på døra, Trelovsky må avslutte festen, og blir hånet av vennene fordi han lar seg kue av naboer. Husverten kjefter han huden full dagen etter, og han blir ertet av sine venner og kollegar som var på festen for hans feighet. Han prøver å bli den usynlige leieboeren, som ikke lager lyd eller bråker, men den miste lyd gjengjeldes av et slag i tak eller vegger av naboene. 

 

Det som er det beste med denne kultboka er hvordan leseren gjennom hele boka ikke er helt sikker på om det er Trelkovsky som er gal, eller om det faktisk er en stor konspirasjon på gang. Lettlest og god bok

3 kommentarer

Ane

05.feb.2012 kl.18:30

Spennende!

torbjørn hauken

13.feb.2012 kl.19:51

Har du sett filmatiseringen til Polanski da? Spooky!!

Kjepphest

14.feb.2012 kl.00:16

nei, men fikk veldig lyst å se den når jeg leste boka, så får nok se den ja, Polanski er jo veldig god og har hørt han gjør ære på boka, at den er like god som boka.

Skriv en ny kommentar

hits